STARTSIDAN
OM CAMERA NATURA
REDAKTION
KONTAKT
ARTIKELARKIV
BILDARKIV
PRENUMERATION
KÖP ÄLDRE UTGÅVOR
INTEGRITETSPOLICY

 

 

 

VÄLKOMMEN TILL CAMERA NATURA
 

Camera Natura är en nordisk naturfototidskrift som prioriterar kvalitet i både text- och bildmaterial. Magasinet strävar efter att publicera bilder som innehåller något utöver det vanliga i färg, form och motivval. Tidskriften samarbetar med ledande naturfotografer från hela världen, vilket borgar för en mångfald av visuella upplevelser. Camera Naturas vision är att med naturfotografin som grund även spegla andra områden där människor och kultur spelar en central roll. Ett adelsmärke för Camera Natura har i alla år varit att hålla högsta kvalitet på bild och text samt på den tekniska framställningen. Tidskriften ges ut fyra gånger per år.

Camera Natura – nominerad till Svenska Designpriset 2011!

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Den arrangeras av Batteri Kommunikation AB i samarbete med CAP & Design.Prenumerera på Camera Natura


Ur innehållet 1-2024

Detta lilla bergiga land är en del av landtungan som förbinder Nord- och Sydamerika. Inklämt mellan Stilla Havet och Karibiska Havet och med grannländer präglade av inbördeskrig och auktoritära militärregimer. Man kan känna sig trygg här.

Mer info >>


SENASTE UTGÅVAN ÄR NR 1-2024

Tidskriften Camera Natura samarbetar med Nordens främsta naturfotografer och miljöskribenter. Därför sätter vi ambitionsnivån högt. Vi vill i varje nummer visa de starkaste och mest genomarbetade bildreportagen och artiklarna från den nordiska naturen och andra delar av världen.

 


 

NÄSTA NUMMER
Kommer i juni

ÖDEMARKSFÅGELN
FOTO: JONAS CLAESSON

Jonas Claesson tillhör de mest kända fågelfotograferna i landet. I över tio år har han samlat bildmaterial till den nyligen utkomna boken ”Sångsvan – tillbaka i ljuset”. Den handlar om den vita mytomspunna ödemarksfågeln som under 1800-talet minskade drastiskt på grund av intensiv jakt. Fram till 1960 fanns uppskattningsvis endast 20 par kvar i nordligaste Lapplands otillgängliga myrmarker. Tack vare fridlysning och utplantering har beståndet ökat kraftigt. Idag uppskattas antalet häckande sångsvanar till närmare 9 000 par.

Prenumerera på Camera Natura

 
ANNONSER

Prenumeration och presentationsfilm.


Hör föreläsarna tala om dagens trender inom Naturfoto och hur de ser på sina motiv mm.
Camera Natura Förlag AB       Box 10006      720 10 Västerås