STARTSIDAN
OM CAMERA NATURA
REDAKTION
KONTAKT
ARTIKELARKIV
BILDARKIV
PRENUMERATION
KÖP ÄLDRE UTGÅVOR
INTEGRITETSPOLICY

 

 

Camera Natura Förlag AB
Stora Gatan 34
722 12 Västerås
tel +46(0)21-448 01 00
fax +46(0)21-448 01 11
info@cameranatura.se

VÄLKOMMEN TILL CAMERA NATURA
 

Camera Natura är en nordisk naturfototidskrift som prioriterar kvalitet i både text- och bildmaterial. Magasinet strävar efter att publicera bilder som innehåller något utöver det vanliga i färg, form och motivval. Tidskriften samarbetar med ledande naturfotografer från hela världen, vilket borgar för en mångfald av visuella upplevelser. Camera Naturas vision är att med naturfotografin som grund även spegla andra områden där människor och kultur spelar en central roll. Ett adelsmärke för Camera Natura har i alla år varit att hålla högsta kvalitet på bild och text samt på den tekniska framställningen. Tidskriften ges ut fyra gånger per år.

Camera Natura – nominerad till Svenska Designpriset 2011!

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Den arrangeras av Batteri Kommunikation AB i samarbete med CAP & Design.Prenumerera på Camera Natura


Ur innehållet 4-2018

Naturen tränger sig in i Lars Tunbjörks bilder, bekämpad för att ge plats åt lekland och kärnkraftverk.

Bild till höger:
Sälen

Mer info >>


SENASTE UTGÅVAN ÄR NR 4-2018

Tidskriften Camera Natura samarbetar med Nordens främsta naturfotografer och miljöskribenter. Därför sätter vi ambitionsnivån högt. Vi vill i varje nummer visa de starkaste och mest genomarbetade bildreportagen och artiklarna från den nordiska naturen och andra delar av världen. Köpställen?

 


 

NÄSTA NUMMER
Kommer i mars

OMRINGAD AV HAVSSULOR

När du först kommer till Great Saltee, en ö på Irlands sydöstra kust, tror du att du kommit fel. Det här kan väl inte vara en av världens största fågelöar. Visserligen får du se en hel del lunnefåglar, alkor och tobisgrisslor men inte på långa vägar så många som vi trodde att vi skulle möta. Här finns också cirka 120 gråsälar, en av få populationer på östsidan av Irland. Men det var havssulor vi ville se. När vi kom till den sydligaste delen av ön (som är privatägd men ägarna låter allmänheten besöka ön om de vågar den strapatsrika resan hit) stöter vi på dem: tusentals och åter tusentals havssulor cirklar över oss med sin enorma vingbredd på nästan två meter. Först blir jag alldeles paralyserad och kommer mig inte ens för att ta upp kameran. Jag, David Pattyn, förmedlar den upplevelsen i nästa nummer av Camera Natura.

Av olika omständigheter blir Theo Bosbooms artikel framflyttad till nr 1 2019. Vänligen/Redaktionen.

Prenumerera på Camera Natura

 
ANNONSER

Prenumeration och presentationsfilm.


Hör föreläsarna tala om dagens trender inom Naturfoto och hur de ser på sina motiv mm.

Camera Natura Förlag AB    Stora Gatan 34 , 722 12 Västerås    tel +46(0)21-448 01 00    fax +46(0)21-448 01 11    e-mail: Se kontaktsidan