STARTSIDAN
OM CAMERA NATURA
REDAKTION
KONTAKT
ARTIKELARKIV
BILDARKIV
PRENUMERATION
KÖP ÄLDRE UTGÅVOR
INTEGRITETSPOLICY

 

 

Camera Natura Förlag AB
Stora Gatan 34
722 12 Västerås
tel +46(0)21-448 01 00
fax +46(0)21-448 01 11
info@cameranatura.se

VÄLKOMMEN TILL CAMERA NATURA
 

Camera Natura är en nordisk naturfototidskrift som prioriterar kvalitet i både text- och bildmaterial. Magasinet strävar efter att publicera bilder som innehåller något utöver det vanliga i färg, form och motivval. Tidskriften samarbetar med ledande naturfotografer från hela världen, vilket borgar för en mångfald av visuella upplevelser. Camera Naturas vision är att med naturfotografin som grund även spegla andra områden där människor och kultur spelar en central roll. Ett adelsmärke för Camera Natura har i alla år varit att hålla högsta kvalitet på bild och text samt på den tekniska framställningen. Tidskriften ges ut fyra gånger per år.

Camera Natura – nominerad till Svenska Designpriset 2011!

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Den arrangeras av Batteri Kommunikation AB i samarbete med CAP & Design.Prenumerera på Camera Natura


Ur innehållet 1-2020

Det som driver mig allra mest när det gäller landskapsfotografin är den speciella känslan när man får förmedla bilder och film från platser som det är få förunnat att kunna besöka.

Mer info >>


SENASTE UTGÅVAN ÄR NR 1-2020

Tidskriften Camera Natura samarbetar med Nordens främsta naturfotografer och miljöskribenter. Därför sätter vi ambitionsnivån högt. Vi vill i varje nummer visa de starkaste och mest genomarbetade bildreportagen och artiklarna från den nordiska naturen och andra delar av världen. Köpställen?

 


 

NÄSTA NUMMER
Kommer i juni

MILLIMETERSTORA UNDERVERK

Svamparnas värld är full av naturliga underverk. Går du i en skog är det lätt att hitta de välkända arterna. Men kryper du närmare, som en makrofotograf gärna gör, är det lätt att gå vilse i sökandet. En del arter är nämligen bara några få millimeter. För fem år sedan bytte jag till en spegelreflexkamera. Med den når jag närmare marken och de svampar jag vill fotografera. Ibland stöter jag på svampar som från ovansidan inte ser särskilt märkliga ut men letar jag tillräckligt noga och tar bilden underifrån får jag ett spännande resultat. Vid ett fotograferingstillfälle hade jag med mig en vanerökare. För att få den suggestiva bild jag önskade bad jag honom blåsa ut lite rök över svampen – och då fick jag den effekt jag ville ha! I nästa nummer visar jag fler bilder från skogen. Några hittade jag också så nära som i min egen trädgård. Jag är från Nederländerna och heter Jan Vermeer och är alltså namne med den store konstnären.

Prenumerera på Camera Natura

 
ANNONSER

Prenumeration och presentationsfilm.


Hör föreläsarna tala om dagens trender inom Naturfoto och hur de ser på sina motiv mm.

Camera Natura Förlag AB    Stora Gatan 34 , 722 12 Västerås    tel +46(0)21-448 01 00    fax +46(0)21-448 01 11    e-mail: Se kontaktsidan